2017: Sthlm-Ipswich

Stockholm till Ipswich via Norge och Shetlandsöarna

Rutten Stockholm till Norge

Vi seglade ifrån Stockholm i början på juli till Visby. Jocke var sedan där under Almedalsveckan. När Cecilia kom till Visby seglade vi till Falsterbo och hälsade på Helene och Pelle. Vi fortsatte till sedan till Mölle och Halmstad. Därefter fortsatte vi till Norge och var bland annat i Farsund, inne i Lysefjorden och på öarna Kvitsöy och Utsira.

Segling 2017-1

Rutten Norge till Ipswich

Från Utsira seglade vi sedan till Shetlandsöarna där vi hyrde bil och såg öns alla sidor. På väg till Orkneyöarna stannade vi till på ön Fair Isle som är ett litet fågelparadis mitt i havet.  Orkneyöarna är också en sevärd ögrupp. Här hyrde vi bil igen. Det finns många utgrävningar av gamla forntida bosättningar här. De äldsta upp emot tre tusen år gamla.

Vi seglade sedan till Skottland och längs med den Engelska kusten ner till Ipswich och Fox’s Marina där Bliss ska tillbringa vintern. I höstas blev botten renslipad och målad med Coppercoat. Under senhösten och vintern har en del utrustning uppdaterats så att hon är redo för kommande seglingar. Vår plan är att segla iväg under midsommarhelgen 2018 för att ta oss söderut längs Europas västkust och så småningom över Atlanten via Kanarieöarna och Kap Verde. Men först ska vi segla hem till Stockholm. Fortsättning följer.

Segling 2017-2

 

 

 

 

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close