2018: Ipswich, Sthlm, Karibien

Så här ser våra seglingsplaner för 2018 ut.

Hemfärden

I månadsskiftet mars/april planerar vi att segla hem Bliss ifrån Ipswich. Vi tänker att vi då ska ta några extra dagar på oss och inte segla non stop som förra gången. Vi funderar på att stanna i Den Helder, Borkum och Cuxhaven. Sedan får vi se hur vindarna är. I början på april vill vi vara hemma i Stockholm igen. Sedan ska vi tömma och städa ur båten under våren. I april och maj kommer det att bli en hel del segling i Stockholms skärgård innan det är dags att börja packa igen.

Vår-18

Starten på långfärden

Under maj och juni kommer vi att packa i allt som vi vill ha med oss och planen är att segla iväg efter midsommar. Vi tänker då gå Kielkanalen och sedan följa Europas västkust ner till Lagos i Portugal. Från Lagos seglar vi sedan via Madeira till Kanarieöarna där vi kommer att segla runt en tid. På Kanarieöarna kommer vi även att proviantera och se till att Bliss är redo för Atlanten. I början av november seglar vi till Kap Verde där vi vill se oss om ett tag. Där kommer vi att invänta ”rätt” väder och när prognosen ser bra ut så seglar vi över Atlanten mot Karibien.

Vi planerar att gå till Grenada (eller Tobago) och beräknar att vi kommer att komma fram dit i början av december. Väl där kommer vi att ta det lugnt och lata oss. Var vi kommer att fira Jul och Nyår får vi se, men någonstans i de södra Windwards islands är tanken.

segling 2018

Så här ser seglingsplanen ut för tiden juni till december 2018

 

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close