Om oss

AnegadaVi har nu seglat i 16 år tillsammans. Den första tiden blev det ganska långa sträckor på semestrar och de flesta helger från tidig vår till sen höst. Vi seglade även andras båtar i Karibien en del. Under semestern 2014 växte beslutet fram att vi skulle försöka skaffa oss förutsättningar för att segla iväg i några år. Planen var att sälja vår Elan 350 efter semestern 2015 och sedan vara utan båt under sommaren 2016. Vi planerade att vandra i fjällen och att bila i Europa den semestern istället.

Elanen såldes som planerat under hösten 2015 men planen på bilsemester gick i stöpet för redan i oktober 2015 hittade vi en båt som vi förälskade oss i direkt när vi såg henne. Vi slog till och någon vecka före julen 2015 så seglade vi henne från Jersey där köpet skedde till Ipswich där hon skulle vinterförvaras och vårrustas.Temperatur

I slutet av mars 2016 seglade vi tillsammans med ett par kompisar hem båten non-stop via Kielkanalen till Stockholm. Det var en kall segling med minusgrader i vattnet och när vi den första kvällen ute på Nordsjön skulle sätta på värmaren så gick den inte igång. Men med ett gott humör och varm dryck så kom vi hem till slut.

När vi seglade iväg 2018 var vår plan att vara borta i tre år. Så blev det inte, Vi uppskattar livet ombord väldigt mycket och vet i dagsläget inte när vi kommer att komma hem med båten igen..

JockeC5A92122-F265-4A3D-97EC-59F08C61BDDB
Jag är uppväxt på Värmdö i Stockholms skärgård och har seglat sedan jag var liten. Först tillsammans med mina föräldrar, i Optimist och med andra jollar. Sedan slutet av -80 talet med egen båt som användes flitigt även om sträckorna inte blev så långa när barnen var små. Jag har även seglat mellan de flesta öarna i Karibien.
Under en period kappseglade jag en hel del. Allt ifrån ett antal Gotland runt (även double handed) och Watski2star till Antigua race week och ARC. 2012 seglade jag ARC:en över Atlanten med några kompisar och vårt mål var att vinna totalsegern. Vi seglade med en 36 fotare och trots en nordlig rutt med mycket vind blev det för svårt att slå de större båtarna över havet. Framförallt en Italienare i en 47 fots Swan som fuskade till sig förstaplatsen i vår klass. Vi slutade tvåa i klassen och åtta totalt. Efter den seglingen så väcktes tanken att segla jorden runt, fast då tillsammans med Cecilia, på ett bekvämare sätt och utan frystorkad mat.

CeciliaElan 350

Jag kommer ifrån Huddinge och har spenderat mina somrar på Vålarö utanför Nyköping. Jag har alltid gillat att vara ute på sjön. Under uppväxten seglade familjen några veckor på sommarloven. Även jollesegling, windsurfing och vattenskidåkning var intressen som alla i familjen gillade. Familjen sålde segelbåten i början av 80-talet och jag har alltid haft ett sug efter att komma ut på sjön och segla igen. När jag sedan träffade Jocke 2006, som är en inbiten seglare, var lyckan fullständig. 2010 köpte vi vår första gemensamma båt, en Elan 350, som vi älskade. Vi seglade hela semetrarna och sa alltid när den var slut ”Ååå vi skulle kunna vara ute lika länge till!”. Men då var det dags att gå tillbaka till jobbet igen och se fram emot helgseglingarna istället. När barnen blev äldre och inte var lika intresserade av att vara med och segla började vi ta oss längre och längre ifrån Stockholm med båten. Vi började inse att vi nog skulle gilla att så småningom segla ännu längre bort. Och här är vi nu!

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close