Stockholm till Ipswich sommaren 2017

Den här loggboken (bloggen) kommer att handla om oss och om vår segling med båten Bliss. Vi kommer att börja skriva i slutet av mars när vi seglar hem henne ifrån varvet i Ipswich , England, dit vi seglade i somras. Vi seglade ifrån Stockholm i början på juli till Visby. Jocke var sedan där under Almedalsveckan. När Cecilia kom till Visby seglade vi till Falsterbo och hälsade på Helene och Pelle. Falsterbo

Därefter fortsatte vi till Norge och var bland annat i Lysefjorden. Från Utsira seglade vi sedan till Shetlandsöarna där vi hyrde bil och såg öns alla sidor. På väg till Orkneyöarna stannade vi till på ön Fair Isle som är ett litet fågelparadis mitt i havet.  Orkneyöarna är också en sevärd ögrupp. Här hyrde vi bil igen. Det finns många utgrävningar av gamla forntida bosättningar här. De äldsta upp emot tre tusen år gamla. Utgrävning

Vi seglade sedan till Skottland och längs den Engelska kusten till Ipswich och Fox’s Marina där Bliss ska tillbringa vintern. I höstas blev botten renslipad och målad med Coppercoat. Under senhösten och vintern har en del utrustning uppdaterats så att hon är redo för kommande seglingar. Vår plan är att segla iväg under midsommarhelgen 2018 för att ta oss söderut längs Europas västkust och så småningom över Atlanten via Kanarieöarna och Kap Verde. Men först ska vi segla hem till Stockholm. Fortsättning följer

Se fler bilder under bildmenyn.

 

22046118_513642662304669_6579268569386278135_n

Så här fin har botten blivit efter den behandlats med Coppercoat. Det ska nu hålla botten fri från beväxtning under 7-10 år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close