En helg i Byttafladen

Eftersom det fortfarande var is på Baggen när vi gick från Visby och vi inte kunde gå ända till vår hemmahamn i  Saltsjöbaden så la vi till i Nynäshamn och lät båten ligga där i nästan en vecka. I fredags tog vi pendeltåget till Nynäshamn. Bliss låg där lika fint som när vi lämnade henne. Kompisen Göran hade tittat till henne under veckan, stort tack för det. Vi åt god lunch på restaurang Kroken och la sedan ut och tuffade norrut över Mysingen. Givetvis mot vinden. Vårt mål var Byttafladen som är en härlig flad i yttre skärgården. Här och där låg det snö kvar och det var lite kallt i motvinden. När vi ankrat och solen lyste in på oss under sprayhooden blev det varmt och skönt. Några jordnötter och en drink passade utmärkt och vi njöt av att vara tillbaka i skärgården igen.

A04996AD-7320-44D0-8EA0-2AC5812C1964

Dagen efter var det klarblå himmel och solen värmde skönt när man satt i lä. Vi tog jollen in till land och hade tänkt att få igång vår drönare för första gången. Drönaren köpte vi i vintras men vi hade ännu inte provat den. Jag hade laddat alla batterier i vintras och trodde att de hade kvar sin laddning men tyvärr så var laddningen i kontrollen för dålig så vi kunde inte testa den. Lite surt var det för det hade kunnat bli en riktigt fin film i det härliga vårvädret. Vi fick trösta oss med att istället äta årets första sillunch i sittbrunnen. Tänk vad det är gott och särskilt i en solig sittbrunn.

Dagen efter var det dimma, så tät så att man knappt såg in till land så under förmiddagen började vi att tvätta under durkarna. Innan vi börjar fylla på med de reservdelarna mm som ska ligga där vill vi att det ska vara rent. På eftermiddagen tog vi jollen i land och gick en promenad runt en av öarna. Öarna är obebodda och karga som de flesta öarna i ytterskärgården. Det är svårt att förstå att det för 300 år sedan var liv och rörelse här. Då fanns här en hamn med ett 15-tal fiskebodar där fiskare bodde i perioder under fisket. Man kan fortfarande se rester av husgrunder på några ställen.

Tillbaka i den varma båten inventerade vi bland de reservdelar som vi har där. Vi använder en app som heter E-storage där man kan ha koll på alla grejer som man har och var de är. Cecilia trollade fram lite ost och kex innan det var dags för Jocke att gå ut i dimman och kylan för att grilla. När vi vaknade på måndagen var vädret bättre. Dimman kom och gick men mellan dimbankarna var det sol. Vi tog en tur med jollen innan det var dags att ta oss mot vår hemmahamn som nu borde vara isfri. Ingen is fanns kvar i hamnen men en kille som jobbar där sa att isen gick i fredags. Nu är det vår!

8AC601AA-3E81-429A-A4B1-0FCCF2CFE763

 

 

 

2 reaktioner till “En helg i Byttafladen

  1. Håkan o Helena 16 april, 2018 — 22:41

    Låter som en härlig helg!

    Gilla

  2. 👍⛵️⚓️☀️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close