En månad kvar

Nu är det en månad kvar till att vi ska segla iväg. Tiden går verkligen fort och det är mycket som ska fixas. Efter att vi kom hem med båten ifrån England har Jocke kört många turer med bilen till och från båten. Men innan dess var vi ute med båten under Valborgshelgen för att gå igenom allt, tvätta alla stuvutrymmen under durkarna och rensa ut såndant som inte ska med på långresa. Valborgshelgen var fin och det är härligt att vara ute i skärgården innan de flesta andra har sjösatt. Vi började med bastu på norra Nämdö. Bastun värmde fint så årets första dopp blev riktigt sköna fast det bara var 5-6 grader i vattnet.

 

Dagen efter gick vi till Stora Nassa. Solen sken, lite kallt i vinden, men satt man i lä var det skönt. Vi provade drönaren för första gången. Det var lite ovant att styra runt och fotografera men man lär sig nog med tiden. Vill ni se vår första film med drönaren? Tryck HÄR!

DCIM100MEDIADJI_0009.JPG
Stora Nassa från ovan

Vi låg på svaj i Mastskärsflacket och gick en promenad runt Mastskäret. Här satte man för ett antal år sedan ut får för att hålla vegetationen nere. Fåren är en blandning av Mufflon och Gute. Dessa får har sedan dess förvildats och lever här året runt. Vi såg fem stycken plus en som inte klarat vintern.

 

Sedan dess har våra dagar mest gått åt till att packa. Jocke har kört alla reservdelar mm från vårt förråd till båten och stuvat dessa i stuvutrymmen under durkarna. Han har även lagt in allt i en app som heter eStorage där vi nu kan se vad vi har och var det är någonstans. 41E80907-9041-4C27-8EC9-53832DE91AE5

Det är allt ifrån diverse filter och pumpar till en autopilot i reserv. Vi har även väldigt mycket reservdelar till motorn, generatorn och allt annat som kan gå sönder. Totalt är nu ca 750 saker instuvade i båten och då har vi inte ens börjat att packa in mat eller våra personliga saker.

Cecilia har börjat att packa ihop hemma. Tanken är att vi ska hyra ut vår lägenhet möblerad men alla personliga saker och sådant som vi inte vill att andra använder ska packas och förvaras i vårt källarförråd. FD9775DC-4C23-4A26-AED4-EEB56EBE1070

För att komma ner till vår källare måste man ta trappan ner  från lägenheten och gå ut på Hornsgatan, sedan svänga ner Rosenlundsgatan och in i porten där sedan ska man ner ytterligare en trappa. Totalt ska sju dörrar passeras. I fredags körde vi ner ca 20 tunga kartonger så det blev ett riktigt bra träningspass i vårvärmen.

Vi har även packat ihop och sorterat alla sjökort som vi har haft hemma och stuvat in dem i båten. I lördags åkte vi till båten och fortsatte att fixa. Jocke tvättade masten uppifrån och ner och Cecilia packade in ännu mer saker. På eftermiddagen hann vi i alla fall med en GT i solen.

5341BD4B-A958-4563-B909-C4DECB23B29F

Vi stannade kvar på båten i det fina vädret, grillade och kollade på Eurovision.

Nu är det som sagt en månad kvar till vår avfärd och målet är att flytta in i båten under den första veckan i juni. Det är fortfarande en hel del saker kvar att packa ihop hemma. Sedan återstår att bestämma vilka kläder mm som vi ska ta med oss. Behöver man en kavaj? Hur många tjocka tröjor ska man ha med och hur många strumpor. Var ska allt stuvas? Frågorna är lika många som resorna fram och tillbaka till båten kommer att bli.

7 reaktioner till “En månad kvar

 1. Lena Öhrqvist 14 maj, 2018 — 00:41

  Oj, blir matt av att bara läsa om ert fixande. Mycket som ska klaffa när det bär iväg 😉

  Gillad av 1 person

  1. Haha… ja mycket slit just nu men sedan får vi njuta. 😃

   Gilla

 2. UllaBella af Klercker 14 maj, 2018 — 09:00

  Ska bli så spännande att följa er! /UB

  Gilla

 3. arne o inger 14 maj, 2018 — 16:12

  JA JA— men hur ska jag kunna se på någon app som inte ens vet hur man gör.
  Det måste bli nåt lättare för mig att titta på
  Hälsar GULDLOCK

  Gilla

 4. Lotta Siwersjö 14 maj, 2018 — 20:07

  Så kul att läsa om alla era förberedelser!
  Vi har två par i vårat gäng som kastat loss nu i vår ; (så vi känner igen ert slit 🙂
  – Lagoon 42 S/Y Alice med Per o Monica Samuelsson
  – Bavaria Ocean 42 Mo Chara med Susanne Ransfors och Jocke Lorentzon (ska segla ARC i höst)
  Kämpa på med stuvningen!
  Hälsar Lotta Och Per
  (Per seglade ARC 2012 samtidigt som Jocke)

  Gilla

  1. Vad kul, då får vi hålla utkik efter dem. Vi går inte med ARC men går väl ungefär samtidigt. Tänkte spendera lite tid på Kap Verde.

   Gilla

 5. Skönt och se att man inte är ensam med alla bra att ha prylar 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close